Maak een prachtige nijlcruise

Een nijlcruise is een prachtige manier om Egypte te ontdekken. Bij veel mensen staat een nijlcruise daarom bovenaan het verlanglijstje wat reizen betreft. Dat is natuurlijk niet voor niets. Hoe fijn is het om rond te reizen op een boot terwijl je slaapt en wanneer je weer wakker wordt ben je op een andere bestemming. Dit scheelt natuurlijk veel reistijd en je zult deze manier van reizen niet vaak tegenkomen.

De Nijl is een rivier die al eeuwen de belangrijkste levensader van Egypte is. Langs de rivier ligt de meest vruchtbare grond en hier woonde vroeger dan ook de beschaving van Egypte. Hierom liggen er vele schatten begraven binnen twee kilometer afstand van de rivier. Niet alleen schatten, maar ook tempels, piramides en andere bijzondere gebouwen en speciale plekken vind je op korte afstand van de Nijl. Je wilt natuurlijk wel zo veilig mogelijk reizen. Lees daarom hier tips om zo veilig mogelijk te reizen.

Bezichtigingen tijdens de nijlcruise

Tijdens in Nijlcruise heb je verschillende opties om te bekijken. Ik zal de meest populaire opties bespreken.

Luxor is een grote stad waar je allerei Egyptische landschappen kunt aanschouwen. Er zijn typische ezels, kamelen en paarden en je ziet er ook gezellig spelende kinderen. Luxor ligt naast het Dal der Koningen en de tempel van Luxor.

Tempel van Hatshepsut is miljoenen jaren oud en diende om de cultus van de overleden koniningin voort te zetten.

Tempel van Horus ligt in Edfu en is een van de best bewaarde tempels van Egypte. Deze tempel is erg oud en werd al voor Christus gebouwd.

Aswan is de meest zuidelijke stad van Egypte en is vooral bekend vanwege de Aswan-dam en Abu Simbel.

Abu Simbel schijnt één van de mooiste bezienswaardigheden van Egypte te zijn. Het zijn oude tempels die in een rotswand zijn gebouwd. Het is een echt kunstwerk om te zien.

Aswan-dam is een hoge dam en door deze dam is het Nassarmeer ontstaan. Hier leven veel krokodillen en de voornaamste taak van de dam is om energie op te wekken. Ongeveer 80% van alle energie in Egypte wordt hier opgewekt.

Comments

Geef een reactie