Een vakantie naar Egypte

Wanneer je denkt naar een prachtige vakantie in de zon, dan denk je meestal niet meteen aan Egypte. Echter is dit land wel één van de prachtigste vakantielanden voor iedereen die van cultuur, geschiedenis en zon houdt. De oude steden van het land, zoals Caïro en Alexandrië zijn rijk aan geschiedenis en cultuur, wat je ook terug zal vinden wanneer je hier een bezoek aan brengt. De rivier de Nijl stroomt dwars door het gehele land heen en is één van de grootste rivieren ter wereld, hij is noodzakelijk voor een groot gedeelte van de stroom en veeteelt in het land. Het land telt in totaal 94,6 miljoen inwoners, een heel groot gedeelte van deze inwoners wonen in de Nijlvallei en -delta. Dit komt mede door het feit dat het grootste gedeelte van het land bedekt wordt door woestijnen zoals de Sahara. Voor een goedkope vakantie naar dit prachtige land verwijs ik u naar de website van vakantiejager (www.vakantiejager.nl), op deze website worden verschillende vluchten en vakanties vergeleken van verschillende aanbieders zodat u eenvoudig de goedkoopste reis kan vinden.

De geschiedenis van Egypte

Egypte is rijk aan geschiedenis, al in de oude verhalen van de mensheid wordt er over het Oude Egypte gesproken. Door de overstromingen van de Nijl die elk jaar voorkomen kon men al vroeg in de geschiedenis gebruik maken van de vruchtbare grond rondom de rivier, hier werden vervolgens verschillende soorten landbouwproducten op verbouwd. Rond het jaar 3200 voor Christus werd de eerste koning voor het land gekozen, namelijk koning Menes. In de jaren erop hebben ontzettend veel andere koningen geregeerd over het land tot 341 voor Christus. In dat jaar werd het laatste dynastie uit het land zelf verslagen, vanaf die tijd hebben vooral andere landen/dynastieën over het land geregeerd zoals de Grieken, Romeinen, Turken, etc. Vanaf de 16e eeuw werd het land nog enkele malen overgenomen door onder andere het Ottomaanse rijk en de Fransen.

Toeristische attracties die je gezien moet hebben

Door de rijke geschiedenis kent het land ontzetten veel bekende toeristische attracties, deze attracties bestaan onder andere uit de Pyramides die in het land staan. Deze dienden als graftombes voor de Farao’s van het land. Daarnaast is ook de welbekende Sfinx een monument wat je gezien moet hebben wanneer je in Egypte bent geweest, dit beeld werd gezien als de bewaker van de Pyramides. Naast deze eeuwenoude beelden en monumenten kent Egypte ook ontzettend veel archeologische sites waar opgravingen gedaan wordt, deze sites zijn te bezoeken door toeristen echter kan je zelf niet aan mee graven. Voor degene die wat minder interesse heeft in de geschiedenis van het land en zijn culturele plekken zijn er ook interessante attracties als de Rode zee waar men kan genieten van het prachtige onderwaterleven wat er plaats vindt. Ook zijn er langs de kust van de rode zee een aantal populaire badplaatsen waar je tot je kan genieten van de overheerlijke lokale gerechten. Voor meer lokale bezienswaardigheden raden wij u aan om informatie te vragen bij de lokale gidsen.

Comments

Geef een reactie