Een cruise maken over de Nijl

De Nijl is de langste rivier van de wereld en mondt boven in Egypte uit in de Middellandse Zee. Verder zijn er nog diverse zijtakken van de Nijl. Zo is er nog de Blauwe Nijl, de Witte Nijl, de Zwarte Nijl en de Bahr el Ghazal en Sobat. De Blauwe Nijl ontspringt in Ethiopiƫ in het Tanameer en de Witte Nijl in het Victoriameer. Het Victoriameer vind je in drie landen, namelijk in Oeganda, Kenia en Tanzania. Wanneer het regent in Ethiopiƫ zul je de Zwarte Nijl alleen zien stromen, in de zomermaanden ligt de Zwarte Nijl droog. De Nijl is erg belangrijk voor Oeganda. De stuwdam die hier in de rivier de Jinja ligt is verantwoordelijk voor een groot deel van de energievoorziening in Oeganda. De Nijl overstroomt eigenlijk elk jaar, dat komt door het regenseizoen in Soedan en Ethiopiƫ. In het regenseizoen valt hier zo veel regen dat de Nijl het water niet allemaal kan afvoeren en overstroomt. Wanneer je een cruise gaat maken in Egypte zijn er veel aanlegplaatsen waar je langs komt. Je bent niet verplicht om van het schip af te gaan, maar dat is wel net zo mooi. De steden waar je aanmeert zijn namelijk erg mooi.

Op zakenreis in Egypte

Egypte is een vruchtbaar land en dat hebben ze te danken aan de Nijl. De andere landen rondom de Sahara zijn namelijk helemaal niet zo vruchtbaar als Egypte. Wanneer je een reis maakt door Egypte of hier op vakantie gaat, ga je natuurlijk langer dan twee weken. Hoe zit het dan met je voorzieningen thuis of voor je eigen bedrijf? De energierekening loopt gewoon door en jij bent niet eens thuis of aan het werk. Vooral voor het MKB of grotere bedrijven kan dit als nadelig ervaren worden. Er zijn tegenwoordig tal van sites waar je zakelijke energie kunt vergelijken en vanuit daar de beste optie kunt kiezen. Er zijn verschillende energieleveranciers die dit aanbieden. Wil je weten welke energieleverancier het voordeligst voor jou uitvalt? Dan zul je op onderzoek moeten gaan. Doe dit natuurlijk wel voordat je die halfjaarlijkse cruise gaat maken.

Maak je geen zorgen wanneer je op vakantie bent!

Mensen kunnen zich overal druk om maken wanneer ze op vakantie zijn. Ze kunnen zich druk maken over van alles nog wat, hoe is het met oma? Wie doet mijn belastingaangifte? Hebben mijn mensen mij nu niet nodig? En nog veel meer, mensen zijn altijd druk en maken zich altijd druk. Wanneer je op vakantie gaat moet je lekker kunnen ontspannen en genieten van de bestemming waar je bent. Ga die leuke cruise maken, ga die steden bezoeken en neem nog lekker een biertje, wijntje of cocktail op het terras. Je hebt het verdient, je hebt hard gewerkt en nu mag je lekker die cruise gaan maken. En waarom? Omdat je het verdiend hebt! Je wordt volledig in de watten gelegd wanneer je een cruise maakt, je hebt je eigen mooie hut met badkamer en elke dag een fris opgemaakt bed.

Comments

Geef een reactie