Diverse excursies in Egypte

Egypte heeft veel te bieden, naast de bekende pyramides en de ligging aan de Rode Zee biedt Egypte nog veel meer. Zwemmen met dolfijnen is een van de bekendste activiteiten die je kan doen in Egypte, in Hurghada zijn er verschillende organisaties die deze excursie aan kan bieden. Tijdens een vakantie in Hurghada mag zwemmen met dolfijnen zeker niet ontbreken. Ben je in voor een avontuurlijke vakantie, denk dan eens aan een safari in Egypte. Hier kan je een jeepsafari prachtig uitvoeren door de oostelijke woestijn van Egypte. Veel organisaties combineren een jeepsafari met quad rijden, wandeltocht of een andere typische activiteit als kameel rijden. Vaak duren deze excursies de hele dag waardoor je direct een lunch of avondmaal erbij kan boeken. Kameel rijden is een geweldige ervaring, het is raadzaam om dit te regelen rond zonsopkomst of zonsondergang. Het is prachtig om wakker te worden op een kameel door de Sahara. Vaak zijn kameel tochten ook rond zonsopkomst omdat dan de warmte nog te handelen is in een warm land. Zoals je leest is er meer dan genoeg te doen op het gebied van excursies in Egypte, stel je eigen vakantie samen en geniet van het prachtige Egypte.

Op een cruise Egypte bewonderen

Een andere mogelijkheid om te genieten van Egypte is op een cruise. Het komt steeds vaker voor dat mensen op een cruise genieten van hun vakantie. Er zijn diverse organisaties die mensen het oude Egypte laten ontdekken per cruise. Vaak reis je op een cruise in luxe en comfort over de Nijl en op die manier bezichtig je alle highlights van Egypte. Tijdens een cruise kun je ook gewoon even je eigen moment beleven door lekker op het strand te gaan liggen op het bekende Hurghada. Een cruise in Egypte is dé manier om Egypte te ontdekken en het verleden mee te maken. Tijdens een cruise zijn er diverse legplaatsen om zelf er op uit te gaan en later weer verder te reizen met de cruise. Je kan er ook voor kiezen om de laatste dag van je cruise ergens in Egypte afgezet te worden waardoor je vanaf daar verder kan reizen door het prachtige Egypte. Het is zeker raadzaam om hier gebruik van te maken om zo je reis in Egypte te verlengen. Bekijk nu de mogelijkheden die er zijn om te genieten op een cruise van Egypte op cruise-voordeel.nl

Duurzame energiebronnen in de Sahara

Ook Egypte is bezig met energie besparen. Zo zijn in het noorden van Afrika en het Midden-Oosten steeds vaker duurzame energieprojecten. In Egypte willen ze in 2020 20% van de stroomvoorzieningen uit duurzame energiebronnen laten komen. 15 jaar later willen ze dit percentage omgezet hebben naar 37%. Op dit moment haalt Egypte helaas maar 3% van de stroomvoorzieningen uit de duurzame energiebronnen. Om het toch haalbaar te maken om in 2020 20% uit de duurzame energiebronnen te laten komen, heeft de Egyptische overheid miljarden dollars in zonne- en windenergieprojecten gestoken. Zo staan er onder andere diverse zonne-energieprojecten in een deel van de Sahara. Egypte is de perfect plek om duurzame energie op te wekken, de Egyptische kust is geschikt voor het opwekken van windenergie en daar schijnt jaarlijks bijna 4.000 uur de zon.

Comments

Geef een reactie