De 3 beste kitesurf spots van Egypte

Ga je Egypte verkennen? De beste manier om dit te doen is uiteraard met de bekende Nijlcruise, maar ook buiten de Nijl heeft Egypte erg veel moois te bieden. We geven je de beste tips en laten je deze keer de beste plekken zien waar je in Egypte kunt kitesurfen.

 

Waarschijnlijk denk je direct aan piramiden en de Nijl als je aan Egypte denkt, maar daarnaast is Egypte ook een geweldig populaire kitesurf bestemming.

 

Lees hieronder onze top 3 kitesurf spots in Egypte.

 

  1. El Gouna

 

Nummer één op deze lijst is ongetwijfeld El Gouna. Dit kleine stadje ligt aan het begin van de Rode Zee, waar de Golf van Suez eindigt. El Gouna staat bekend om de zeer levendige kitescene en wordt gekenmerkt door non-stop feesten en activiteiten. Een nadeel van El Gouna is misschien dat het wat aan de dure kant is, aangezien ook de rijke Egyptenaren hier graag heenkomen in hun jachten. Maar ga je kitesurfen in Egypte, dan is El Gouna zeker een must op je lijst.

 

  1. Hamata

 

Houd je van prachtig helder water en ben je nog niet zo heel erg beoefend in kitesurfen? Dan is Hamata dé plek om naar toe te gaan. Aangezien de golven hier wat rustiger zijn is dit voor nieuwe kiters een perfecte spot om te beginnen, en daarnaast lekker even op het strand te liggen in de branding.

 

  1. Lahami Bay

 

Wil je juist wat meer wind en sterkere golven? Check dan zeker Lahami Bay. Kijk hier wel een beetje uit met het vele rif, maar voor ervaren kites mag dit hier geen probleem opleveren. Het water is diep genoeg en erg vlak op veel plekken.

 

Dus wil je je reis naar Egypte combineren met wat actievere ondernemingen, ren vandaag nog naar je dichtstbijzijnde kiteshop en maak je kitegear compleet. We zien je in Egypte!

Comments

Geef een reactie